Skolan har startat!

IMG_6310.JPG

Nu har vi 20 barn som börjat skolan och har faddrar. Många är så glada och riktigt strålar av glädje att få gå till skolan. På rasten har vi en av våra ansvariga på plats och delar ut mellanmål till alla fadderbarnen. Vi är så glada att se och höra om deras start på skolan. Vi har fler barn som väntar på att få sin fadder, kanske du är en av dem? Vi köpte även regnkläder i olika färger till barnen. Rektorn är mycket glad för samarbetet med GCFP och vi vill bygga vidare på denna grund. Tänk om vi kunde se många barn få gå i skolan. 

 

Vi har även samlat föräldrar och släktingar till barnen för undervisning. (endel barn har ingen, endel har en farmor) Bong sköter denna undervisning som även berör tonåringar. 

Vi samlas i en lokal i ett slumområde där vi möts och där vi kan ha en liten frizon.

 

Vi har några behov som vi vill dela med oss av:

-Den enkla van vi köpte in för många år sedan skulle behöva lagas ordentligt eller köpa en begagnad bil, där vi lastar mat, vatten, och kan skjutsa till matutdelning mm. Vill du vara med och ge en gåva för detta?

-Vi hade tidigare ca 25 barn som nu ökat till 50-60 barn. Vill du vara med och ge till matutdelningen?

-Ca 20 har en fadder, vi söker efter många nya faddrar vill du vara en fadder?

-Större projekt, vi vill utvidga arbetet och söker företag och andra som vill ge till nya projekt.

 

Stort tack för att du läst detta och är med i arbetet.

GCFP Teamet

Vi säger ”Mabuhay”!

Under Mars –Maj månad Har arbetet fortsatt och de 55 barnen är alltid glada och upprymda när vi möter dem vid matutdelning och när de får rita och lära sig att skriva. Flera förbereds nu för skola.

Just nu har vi 14 personer som har tagit sig an ett barn och blivit fadder. Vårt mål under 2017 är att 50 barn ska ha en egen fadder (250 kr/mån). Vi är så tacksamma till de som även stöder arbetet för matutdelning. Just nu är det vår längtan att givande ska gå upp så vi kan ge dem mat flera gånger i veckan.

Teamet fortsätter outtröttligt att laga mat, paketera, köra ut och möta barnen och deras behov. Tänk att vi (du och jag betyda mycket för ett barn) Hoppas denna enkla rapport kommer uppmuntra dig. Om du vill sponsra en matutdelning för 55-60 barn så räcker 500 kr. Kanske just du vill vara med? Vi säger ”Mabuhay” som är en vanligt hälsningsfras som kommer från ordet Liv! Det är vår längtan för dessa barn. (The phrase carries various meanings including "long live", "may you live", "cheers", "welcome", and "hurrah <https://en.wikipedia.org/wiki/Hurrah%22%20%5Co%20%22Hurrah>")

Må liv och framtid komma till dessa  barn och liv över dig och er för denna gången!

GCF Teamet

Att fira jul med ett 60-tal barn

Under 25 dagar fick vi vara på Filippinerna och möta alla 60 barn och vårt team som vi annars Skypar med flera gånger i veckan. Vi är tacksamma för att få möta alla barn och de har så mycket liv och ibland ledsna som vi får möjlighet att lyssna på deras historia och trösta. Vi blev så berörda av varje liten människa.

För tre år sedan vi var i Fillippinerna och mötte en 12 årig kille och nu är han 15 år och vilken vändning från att sniffa lim och gatpojke till att nu får jobb och en ny start i livet. Han vill dessutom hjälpa andra yngre barn. Vilken glädje att se honom när han sålde kyckling. Förvandling.

Vi fick fira julafton med alla barn, med mat, lekar, glädje och bön. Vi kunde även dela ut julklappar med mycket praktiska saker i och mat. Glädjen var stor. Vi fick pussar och kramar.

Tack till alla som ber och varit med och gett så detta blev möjligt.

GCFP November Nyheter - Nu ger vi mat på 2 platser i staden

Barnen i Filippinerna kommer med förväntan varje vecka för att få mat, ta del av bibelstudium och lära sig skriva och måla.


Vi möter nu barnen på två olika platser i staden för att dela ut mat och ge mänsklig värme och att de får möta Guds kärlek.


Tack för ditt stöd och bön så vi tillsammans kan hjälpa barn till en ny framtid.


Swish: 123 418 08 81


Senaste bilderna i November från Bacolod:

Arbetet tar form

Matutdelning i parken och lektion att lära sig skriva. Vi har nu fått en ny plats att dela ut mat och fler barn har kommit för att få del av Give a Child a futures arbete. Tack för att du är med och stöder dessa barns framtid.

Matutdelning till en ung pojke

Här har grabbarna i parken fått en uppgift att måla och rita efter maten.

Här leder Queenie som är lärare för barnen dem i en uppgift och bön.

Innerlig bön

Dagens uppgift i den enkla skolan i parken.

En ny flicka som kommit till parken och vårt arbete.

 

Vill du vara med och stödja ett barn och vårt arbete i Filippinerna?

Din gåva betyder mycket.


För mer info om hur du ger gåva tryck på denna banner: